06-30569101

info@praktijkpit.com

Werkwijze

Tijdens een intake gesprek bespreken we wat jouw doel is. Welke verwachtingen heb je van de behandeling. Vervolgens bekijken we hoe een traject eruit ziet om dit doel te bereiken. Naast voetreflexmassage kan het traject aangevuld worden met lichaamsmassage, coaching, voedings adviezen en supplementen. Meestal zal een combinatie ingezet worden maar ook een ontspanningsmassage behoort tot de mogelijkheden

Ontspanningsmassage:
Bij praktijk Pit kunt u genieten van een ontspannings massage in stilte of met fijne muziek in een verwarmde kamer en een verwarmde massagetafel. In combinatie met een voetreflexmassage krijgt u bij aanvang een voetenbadje met zoutkristallen.

Hoofd-nek- schouder- rug of hele lichaamsmassage gericht op klachten
Lichaamsmassage zorgt voor diepe ontspanning. Het bevordert de doorbloeding en herstelt de energiebalans in het lichaam. Een massage laat stressgerelateerde klachten verminderen, zoals nek- en schouderpijn, (lage) rugpijn, vermoeidheid en niet lekker in je vel zitten. Lichaamsmassage wordt vaak gecombineerd met voetreflexmassage, hand- en hoofdmassage. Door deze combinatie krijgt u een diepe ontspanning wat het genezingsproces ondersteund.

Voetdiagnostiek
Voeten vertellen veel over disbalansen in het lichaam maar ook in de psyche en de manier waarop iemand in het leven staat. Door het kijken en bevoelen van de voeten worden deze disbalansen opgespoord. Samen met u wordt besproken wat dit voor u kan betekenen op zowel lichamelijk, emotioneel en/of mentaal vlak. Hiermee wordt vaak tot de kern gekomen, wat het bewustwordingsproces ten goede komt.

Bach Remedies
Dichter bij jezelf komen betekent vaak afrekenen met belemmerende overtuigingen en emoties. De gedacht dat je perfect moet zijn, alle ballen hoog moet houden, altijd blij en vrolijk moet overkomen kunnen je leven aardig lastig maken. Om dichtbij jezelf te komen zet ik daarom Bach bloesems in. Dit zijn vloeibare extracten die in de jaren 20 en 30 ontdekt zijn door Dr. Bach. Ze zijn gemaakt van 38 met name wilde planten en bloemen. Door deze gedurende de dag in te nemen werken ze positief op emoties. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn angst, ongeduld, verdriet, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, neerslachtigheid, schuldgevoel etc.

Een Bach bloesem heeft de eigenschap negatieve emoties om te buigen in een positieve emotie. Zo zal iemand die ongeduldig is, meer ontspannen worden en minder stress ervaren. Iemand met een minderwaardigheidsgevoel zal na het innemen van een bepaalde Bach Bloesem weer in zichzelf gaan geloven en meer zelfvertrouwen krijgen. Negatieve emoties worden dus niet onderdrukt maar omgebogen naar een positief gevoel.

Een Bach Bloesem is natuurlijk, 100% veilig en heeft géén bijwerkingen. Het kan zowel door kinderen als volwassenen en zelfs door dieren gebruikt worden. Ze kunnen in combinatie met reguliere medicijnen worden ingenomen.

Kruiden
Het lijkt alsof de populariteit van kruiden de laatste jaren toeneemt, omdat steeds meer mensen gebruik willen maken van natuurlijke produkten en hier hun leefwijze op aanpassen. Bij elk ziektebeeld hoort een kruiden advies en een voedingsadvies. Er zijn veel bekende kruiden die kunnen ondersteunen zoals: goudsbloem, kamille, lavendel, st. Janskruid, maar er zijn ook veel onbekendere kruiden. Tijdens een kruidenconsult zal ik aan de hand van uw ziektebeeld een advies geven voor het gebruik van kruiden. Kruiden kunnen in de volgende vorm worden ingenomen: thee, tinctuur of zalf.

Voeding
Voeding kan op 2 manieren benaderd worden: voeding voor de geest en voeding voor het lichaam. Het gaat erom dat je erachter komt wat het beste bij jouw lichaam past. Wanneer het lichaam niet optimaal gevoed wordt, kunnen klachten ontstaan. Door optimaal met ‘voeding’ om te gaan, kan je zelf een positieve invloed uitoefenen op je eigen gezondheid, waardoor klachten kunnen verbeteren of zelfs kunnen genezen. We kijken uitvoerig naar jouw voedingspatroon en je zal gezonde richtlijnen krijgen. Het gaat hierbij niet om ‘een dieet’ maar om een gezonde levensstijl. Door een gezonde levensstijl gaat de energie in je lichaam meer stromen en zal je beter jezelf kunnen zijn.
Voeding voor de geest houdt in of je voldoende geprikkeld wordt door zaken die jou interesseren. Heb je positieve mensen om je heen en word je gevoed door informatie die jou uitdagen? Of wordt je juist leeggezogen door je werk of negatieve mensen. Hoe kan je de voeding voor de geest optimaal voor jezelf krijgen.