06-30569101

info@praktijkpit.com

Energie:
Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Energie kan zowel tastbaar (grofstoffelijk)zijn ‘je lichaam’, maar ook fijnstoffelijk ‘je gedachten, de energie om je heen, je aura’. Doordat alles in en om ons heen uit energie bestaat, wordt energie als de basis voor het functioneren van het menselijk lichaam gezien. jouw lichaam kan bij een laag energieniveau niet optimaal werken. Als er in het lichaam een tekort aan energie is of als de energiestroom (gedeeltelijk) is afgesloten, ontvangt je zenuwstelsel onvoldoende informatie waardoor delen van je lichaam ontregeld kunnen raken. Het is daarom belangrijk om een tekort aan energie aan te vullen en eventueel de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen, zodat je energieniveau weer in balans is.
Wanneer energie voldoende door het lichaam stroomt, dan zijn we in balans. Doet het dit te weinig of teveel dan kunnen er blokkades op zowel lichamelijk als emotioneel vlak komen. De therapie is erop gericht deze energiestroom in balans te krijgen.

Prikkeloverdracht
Via het zenuwstelsel en energiebanen (meridianen) stromen signalen door het lichaam die nodig zijn voor de aansturing van ons lichaam en de hersenen. Prikkels worden omgezet in acties. Wanneer hier blokkades in zijn, kunnen functies van het lichaam minder goed werken en ontstaan klachten. Ook andersom kan je zenuwstelsel niet aan je hersenen doorgeven wat een bepaald deel van je lichaam wel of niet nodig heeft. Doordat je communicatienetwerk verstoord wordt door een gebrek aan prikkeloverdracht, kunnen je hersenen dus ook niet aan je lichaam doorgeven dat mogelijk de drainage onvoldoende is of dat er te weinig gezonde voedingsstoffen binnen komen.
Door (voetreflex) massages worden de energiestromen en organen geprikkeld, waardoor het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt aangezet.

Drainage
Het is belangrijk goed te kijken naar de drainage in jouw lichaam. In deze hectische maatschappij wordt niet alleen je lichaam, maar ook je geest regelmatig belast met gifstoffen. Denk bij lichamelijke belasting aan ongezonde eten, suiker, alcohol, medicijnen, E-nummers, vetten etc. Hierdoor wordt jouw lichaam vervuilt. Dit gebeurt ook op geestelijk niveau doordat zorgen, piekeren, verdriet en stress zich vastzetten in jouw lichaam.
Deze belasting zorgt ervoor dat de energie niet goed door het lichaam stroomt. Er ontstaan ophopingen van afval, dus zowel op fysiek als psychisch niveau. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. Het is belangrijk om de afvalstoffen snel af te voeren. Veel water drinken is daarom ook belangrijk. Als het draineren om welke reden dan ook niet gebeurt, kan je lichaam geen voedingsstoffen meer opnemen en ook geen emotionele ballast meer verwerken waardoor het genezingsproces wordt vertraagd. Het is daarom van belang dat je regelmatig je lichaam helpt met het reinigen van afvalstoffen.
Door massages maar ook door het gebruik van Bach remedies wordt het drainage proces zowel op lichamelijk als geestelijk niveau ondersteunt.

Voeding
Goede voeding is die voeding die goed bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Dit geldt zowel op lichamelijk als psychisch vlak. Voeding behoren voldoende vitaminen, mineralen en bouwstoffen te bevatten, en zo min mogelijk schadelijke stoffen. Op geestelijk vlak kan voeding bestaan uit uitdagingen, positieve gedachten en overtuigingen. Bij klachten wordt gekeken hoe het met beide soorten voeding gesteld is.

Psyche
Het eigen gedrag, gedachten en overtuigingen over jezelf liggen vaak ten grondslag aan klachten en problemen. Iemand met veel levenslust en een positieve houding geneest vaak sneller dan iemand die weinig levensvreugde kent. Wanneer emoties en gedragspatronen niet functioneel zijn, dan kost het negatieve energie. Bv. hoge eisen stellen aan jezelf kan tot uitputting leiden. Door bewustwording krijg je meer inzicht in hoe dit bij jezelf werkt. Door het herkennen van patronen bij jezelf en te leren hoe je deze op een gezonde manier kunt doorbreken en los te laten kan er verandering komen in de manier waarop je in het leven staat. Negatieve energie kan omgezet worden in positieve energie. Hierdoor krijgen klachten de kans te genezen en worden ze mogelijk in de toekomst voorkomen.