06-30569101

info@praktijkpit.com

Lichaamsmassage

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat een lichaamsmassage een geweldige aanvulling is op een voetreflexmassage. Lichaamsmassage zorgt voor een diepe ontspanning. Het bevordert de doorbloeding en hersteld de energiebalans in het lichaam. Een massage laat stressgerelateerde klachten verminderen. Zowel de lymfe, als het bloed en de energie gaan meer stromen waardoor je beter in je vel gaat zitten. In overleg met de client bespreek ik welke massage (of combinatie) bij de behandeling in aanmerking komt:

Hoofdmassage

Hoofdpijn en nekklachten komen vaak voor. Een hoofdmassage geeft snel een diepe ontspanning, verbeterd het concentratievermogen en verlicht pijnklachten. Bij hoofdmassage worden de hoofdhuid (haar), gezicht, oren en nek op een rustige manier gemasseerd door middel van drukpunten, strijkingen en knedingen. Deze massage doe ik vaak vooraf aan een voetreflexmassage. Ontspanning in het hoofd zorgt ervoor dat u ook meer ontspannen kunt zijn bij de voetreflexmassage, waardoor deze dieper doorwerkt. Van belang is ook te kijken naar deze spanning. Waar komt deze vandaag, waar heb je zorgen over, waar maak je je druk om, luister je naar je gevoel. Inzicht hierin en technieken om dit te veranderen kunnen helpen meer ontspanning in het hoofd te krijgen.

Rugmassage

In de rug kan op verschillende plaatsen pijn optreden. Bijvoorbeeld in de bovenrug, schouders en rond de schouderbladen, ter hoogte van de nieren of bij het SI gewricht. Dit is als masseur vaak waarneembaar in de rug. Hier zijn harde plekken, knopen of een soort ‘kiezels’ te voelen. Soms is er géén energie en is de huid juist ‘indeukbaar’. Signalen dat de doorstroming op deze plekken niet optimaal is. Vaak is het ook pijnlijk. Door het masseren van deze plekken wordt de doorstroming bevorderd. De bloedsomloop komt beter op gang waardoor er meer zuurstof komt, de afvalstoffen kunnen beter afgevoerd worden en de energie gaat letterlijk weer stromen.

In de rug loopt de blaasmeridiaan in 2 banen langs de ruggenwervel. Een meridiaan is een energiebaan waar een acupuncturist gebruik van maakt om de energie goed door het lichaam te laten stromen. Ook hier kunnen blokkades in komen waardoor de energie stagneert. Een meridiaan kan gemasseerd worden. Wanneer iemand pijn in de bovenrug heeft dan masseer ik deze meridiaanbaan over de hele rug zodat de energie en afvalstoffen weer kunnen gaan stromen en afgevoerd kunnen worden. Deze blaasmeridiaan gaat door op de achterkant van het bovenbeen en over de kuiten langs de buitenkant van de voet naar de buitenkant van de kleine teen. Ook deze worden gemasseerd, zodat de energiebaan van boven tot onder vrijgemaakt wordt.

Een gezonde rug zorgt ervoor dat je jezelf soepel in alle richtingen kan bewegen. Je kan tillen, draaien, bukken en je bent niet belemmert in deze bewegingen. Een pijnlijke rug zorgt ervoor dat je je beperkter kan bewegen. Een pijnlijke rug kan komen doordat je fysiek verkeerde bewegingen maakt. Het kan er ook op wijzen dat je zware emotionele lasten te dragen hebt, leef je wel vanuit je hart, is er iets in je leven waardoor je je beperkt voelt in je bewegingsvrijheid. Misschien een relatie, je werk, familie. De pijn in je rug kan je inzicht geven in ‘dat iets anders moet’.

Kuiten

Ik heb veel cliënten in mijn praktijk gehad met kramp in de kuiten. Allereerst adviseer ik om Magnesium te gaan slikken. Dit kan al veel schelen. Daarnaast masseer ik de kuiten ook stevig. En ja, dit is vaak pijnlijk. Ik masseer de kuiten zowel als de client op de buik ligt als op de rug. Kramp in de kuiten staat nooit op zich. Meestal is er een nerveuze spanning. Het is van belang om dat in te gaan zien. Waar pieker je over, waar ben je angstig over, wat geeft je zorgen. Vaak zijn de voeten krampachtig bij kramp in de kuiten. Je wil je als het ware krampachtig staande houden. Dit inzicht kan helpen de kramp in de kuiten te laten verminderen of verdwijnen.