06-30569101

info@praktijkpit.com

Oncologie en voetreflexmassage

Posted on:

17 februari 2019

Posted in:

Oncologie

De diagnose kanker

De diagnose kanker zorgt bij de meeste mensen voor paniek, shock, ongeloof en angst. Er komt veel op je af, er moeten vaak snel beslissingen genomen worden en je wordt in één klap uit je normale leven gehaald. In deze periode kan een voetreflexmassage rust brengen. De client kan even tot zichzelf komen en indien gewenst praten over wat hem of haar is overkomen. Even een pas op de plaats in een enorm hectische en angstige periode. Even met iemand anders praten dan met de eigen omgeving, die ook in shock is. Een voetreflexmassage kan cliënten ondersteunen bij dit proces. We behandelen nooit, we masseren en ondersteunen.

Kennis en opleiding

Hier is kennis voor nodig om goed te doen. Kennis van de reguliere geneeskunde omdat ik als therapeut moet weten waar het over gaat. Ik moet de client kunnen snappen en weten welk traject iemand doormaakt. Daarnaast is er kennis nodig vanuit de natuurgeneeskunde. Wat kan je wel en niet tijdens een massage. Welk effect kan een voetreflexmassage hebben en wanneer en met welke sterkte moet deze ingezet worden gedurende het hele proces van voortraject, behandeling en natraject.

Om hier meer over te weten ben ik momenteel bezig met een opleiding bij Total Health over voetreflexmassage en oncologie. Ik zal in deze blogs regelmatig verslag doen van de opleiding. Eind maart ben ik klaar. Mocht u interesse hebben voor een massage bij kanker, dan bespreek ik graag of en wat ik voor u kan betekenen.